Header Ads

Önizle

Kolay Bir Şekilde İngilizce Öğrenmek İçin

Önizle

Kolay Bir Şekilde İngilizce Öğrenmek İçin Konusarakogren.com


Niçin ikinci bir dile ihtiyaç duyduğumuzla alakalı çeşitli bilgiler sunulabilir. Hatta neden ille de İngilizce dili seçildiği açıklanabilir. Günümüz dünyasında İngilizce dili, artık hem Avrupa Birliği’nin hem de Birleşmiş Milletlerin resmi dili olmasının beraberinde dünya genelinde Lingua Franca’sı yani bir nevi ortak dil niteliğindedir. Yaşadığımız çağda elektronik bilgilerin yüzde 80 oranı İngilizce dilindedir. Bilim dünyasının ortalama 3’te 2’si de İngilizce olarak yayınlarını takip etmektedir. Bu ve bunlar gibi pek çok örnek içeren ve geniş bir kullanım alanı bulunan İngilizceyi ufak yaşlar itibariyle eğitimini almaya başlayan çocuklar, bütün eğitim ve öğretim yaşamları boyunca önemli bir avantajı elde etmiş olurlar. Böyle bir gerçeği bilen bütün uzman eğitimciler, ufak yaşlarda dil eğitimi almanın avantajlı olduğunun altını önemle çizmektedir. Anne ve babalar, dil eğitimi sunmaya geç kalmaması hususunda uyarılmalıdır. İngilizce otobiyografi hakkında araştırma yapmak yerine çocuklarınız için bu eğitim fırsatlarını değerlendirmeniz daha doğru olacaktır. Çocuklarınız, yabancı dil öğrendikçe ve çeşitli kültürlerden arkadaşlar buldukça her türlü eğitim dalına zorunluluk olarak değil, eğlence gözüyle bakacağından dolayı ömrü boyunca başarılı bir eğitim çizgisini elde edecektir.

Çocuklarımızın başarılı eğitim çizgisini elde etmesine katkıda bulunmak aslında zorunluluktur. Üstelik global hale gelen dünyamızda her geçen gün sınırların ortadan kaldırılması, dünya insanı olma ihtiyacını da her geçen gün fazlalaştırmaktadır. Böyle bir durum, iş hayatındaki insanların birden çok dili konuşması ihtiyacını da artırmış durumdadır. İngilizce fiziksel özellikler gibi kısa cümleleri çocuklarımıza aktarırsak eğer küçük ancak etkili adımlar atabiliriz. Dünya nüfusunun neredeyse yarısından fazlasının birden çok dil bilmesi gerçeğinden yola çıkılarak, yabancı dil becerilerini artıran dünyaları da genişleyecektir. Akademik olarak hem akademisyenler hem de öğrenciler için yabancı dil bilgisinin önemli başarı kriteri olması da dikkat çekmektedir. Peki, çocuklar en kolay şekilde nasıl yabancı dil öğrenebilir? Uzman vasıflı kişilerin görüşlerine göre; ana dili haricinde bir başka dili öğrenmeye başlamak için okul öncesi dönemdeki yaş aralığı, okul çağı yaş aralığına kıyasla benzersiz imkanlara sahip olan yaş aralıklarıdır. Yaş büyüdükçe öğrenme durumu daha karmaşık bir hal alacaktır.

Son psikolojik ve dilsel araştırmalar sonucunda; bebekler doğdukları anda bütün dilleri öğrenmeye hazır bir şekilde dünyaya gelmektedir. 8 yaşına dek dil gelişimlerinin her detayını öğrenmek üzere adeta programlanmış bir yapıya sahiptir. http://www.konusarakogren.com/blog/ydsye-hazirlik-kurslari/ web adresinin uzunca bir süredir çocuklar başta olmak üzere her yaş aralığına yabancı dil eğitim imkanı sunduğunu belirtmek gerekir. Özellikle de 5 yaşa kadar bir başka dil becerisini çocuklarınıza kazandırmanız son derece önemlidir. Yaş büyüdükçe beyinde bulunan konuşma merkezlerinin gelişime kapanmaya başlamasını göz ardı etmemek gerekir. Ufak yaşlarda beyin içerisinde başka konuşma merkezinin oluşturulması eğer desteklenirse, çocuklar o merkezleri kolay bir şekilde kullanarak geliştirecektir. Bununla beraber çocuklarınıza yaşamının geri kalanı için takdir edilebilecek bir armağan vermiş olabilirsiniz. Yabancı dil eğitimi için erken başlangıç yapmak çok büyük önem taşısa da dil eğitimi almak için başka bir özelliğe de dikkat etmek gerekir. Bu özellik de bulunan yaşa uyumlu kalite düzeyinde ve niteliklerinde bir eğitim alınması gerçeğinden ibarettir.

loading...

Hiç yorum yok

Diyet Kilo ve Zayıflama konularında bize yazınız

Önizleme